··· Projects ···

ENDESA CATALUNYA headquarters, Barcelona

REFORMATION AND EXTENSION PROJECT FOR THE ENDESA CATALONIA HEADQUARTERS

The Vilanova block is the chosen spot for the location of the Catalonia headquarters. We are talking about a complex of six buildings from different periods of time, with a surface of 30.000 m2, that have been treated to achieve the functional unification of the whole block, as well as to count on a more energy efficient and more comfortable building. The façade has enabled the homogenization of the group, thus achieving a particular nature in each street and answering to its context and its orientation. Inside, the architectural barriers have been suppressed, levelling the slabs of the different buildings, resulting in open floors that allow for a complete spatial perception from any workspace spot. The incorporated energy efficient initiatives, result in a more than a 40% in energy savings and emissions, compared to the existing building.

Location: Avenida Vilanova 12, 08018 Barcelona
Year: 2010 – 2012
Categories: Offices, Interior design, Furniture, RehabilitationCorporate identity, Energy efficiency
Area: 30.000 m2
Promoter: Endesa